YATAĞAN’A YENİ ANADOLU LİSESİ İÇİN MUĞLA VALİSİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

YATAĞAN’A YENİ ANADOLU LİSESİ İÇİN MUĞLA VALİSİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

22.09.2022

 

Eğitime destek hedefiyle Anadolu Lisesi projemizi hayata geçiriyoruz. Yatağan ilçemizde özel program ve proje uygulayan Anadolu Lisesi ve öğrenci pansiyonu yaptırmak için kolları sıvadık. Muğla Valiliği ve Muğla İl Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol kapsamında, 480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli lise binasını ve 100 kişilik öğrenci pansiyonunu tamamlayıp en geç iki yıl içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edeceğiz.

Muğla Valiliği’nde 22 Eylül 2022’de gerçekleşen protokol imza törenine Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Yatağan İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Emre Kılıç, Yatağan Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz, Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman Alemdar ile Yönetim Kurulu Başkanımız Ceyhan Saldanlı ve Genel Müdürümüz Korhan Tiryaki katıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı “Böyle önemli hizmetler; eğitim, kültür ve sanatta gençliğe yönelik yapılacak yatırımları teşvik etmesi, onlara öncülük etmesi açısından çok önemli. Okulumuzun memleketimize, milletimize kıymetli hizmetler verecek evlatlar yetiştirmesini temenni ediyorum, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. İmza töreninde yer alan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Emre Çay da görüşlerini; ifade ederek “Muğlamıza yeni bir eğitim yatırımı kazandırmanın gururu ve mutluluğuyla başta Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya, hayırseverimiz Ceyhan Saldanlı'ya, kıymetli ailesine ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Yatağan’da Anadolu Lisesi ve pansiyonu yaptırmaktan duyduğu gururu da paylaşan Tiryaki; “2 yıl içerisinde tamamlatıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredeceğimiz Anadolu Lisemizin çocuklarımıza, ilçemize, memleketimize hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullanarak duygularını dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ceyhan Saldanlı da, Aydem Enerji ailesinin ülkemize karşı taşıdığı sorumlulukları yüksek bir bilinçle yerine getirmeye kararlı olduğunun altını çizerek; “gelecek nesillerin daha iyi şartlarda eğitim almasını önemsiyor; yaratıcı, çok yönlü düşünebilen, bilimsel çalışmalara yönelen, bilimi kendine rehber edinen, iz bırakacak gençler yetiştirilmesini destekliyoruz. Denizli’de, 2011 yılında eğitim ve öğretime kazandırdığımız, 640 öğrenci kapasiteli, 23 derslikli Aydem Fen Lisemizde, enerjisiyle ülkemizi bir adım daha ileri taşıyacak gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Evlatlarımızın bilim, fen alanındaki başarılarıyla iftihar ediyoruz. Şimdi de Muğla Yatağan’a kazandıracağımız Anadolu Lisesi için büyük bir mutluluk ve heyecan içindeyiz. İnanıyorum ki bu çatı altında en güncel bilgiye ulaşan, ulaşmakla kalmayıp onu geliştirip uygulayan, okullarının onlara sunduğu imkanlardan en verimli şekilde yararlanan başarılı gençler hayata atılacak ve geleceğimizi dönüştürecek” ifadelerini kullandı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.